HVEM ER VI

Den norske Scanmarklubben er en ideell organisasjon for eiere av de svenskbygde seilbåtene Scanmar og Scanner.

Den ble dannet 18. mars 1995.

Hensikten med foreningen er å spre informasjon om båtene, samt å gi medlemmene en møteplass for å utveksle erfraringer seg imellom. Årsmøtet og dette nettstedet er de viktigste arenaene for å oppnå denne målsettingen.

IMG_20230924_084254

HVA FÅR DU Å BLI MED I KLUBBEN

Å være medlem i Scanmarklubben lar deg sosialisere med andre Scanmar og Scanner-eiere, langt utover det virtuelle sosialt samvær via Facebook.
 
Det er en ekte deling med periodiske møter (minst to ganger i året) der folk holder sammen og lever opplevelser sammen.
 
Sommermøtet finner sted med deres båter, det er en ekte Scanmar-samling på en enkelt marina, hvor alle besøker alles båter og diskuterer utført arbeid, modifikasjoner, forbedringer, pynting, justeringer og hvorfor ikke uløste problemer å løse sammen.
Denne typen møter er alltid veldig lærerike.
Vanligvis sover man på valgt marina (på klubbens bekostning), spiser middag sammen om kvelden og spiser frokost sammen om morgenen (med personlig mat fra medlemmene).
 
Vintermøtet er en økt hvor aktivitetene som er gjennomført rapporteres, middag holdes sammen og medlemmene deler sine egne spesielle erfaringer, forklarer for de andre, kanskje til og med med lysbilder og projektor, hva de har gjort og hva de har lært (for eksempel under en regatta).
 
I forbindelse med disse to møtene eller til og med på andre datoer kan medlemmene, hvis de ønsker det, fritt stille sine ferdigheter til disposisjon for andre.
Dermed kan medlemmene ta små kurs angående seiling som bruk av spinnaker eller for eksempel spleiseteknikk, de kan forklare bruken av radiosenderen, de kan lage små kokkedemonstrasjoner på båten, de kan vise hvordan man løser problemer mest populær på en seilbåt osv.
 
 Alt dette alltid med avslapning og full ånd av deling.
 
 Det er alltid hyggelig å krysse en annen Scanmar under våre reiser, men det er enda hyggeligere å få øye på klubbflagget på disse båtene, det er som å ha en spesiell venn i havn 🍻 
 
Å være medlem i klubben gir deg også muligheten til å motta en spesiell rabatt på båtutstyr kjøpt fra Maritim-kjeden (-25% på handelkveld hos Maritim Slependen).