Ny nettside

2024 starter med presentasjon av den nye nettsiden til vår Scanmarklubben.

Den forrige nettsiden www.scanmarklubben.com var basert på Squarespace-plattformen som, selv om den er enkel å bruke med tanke på muligheten for oppdateringer og vedlikehold, fortsatt representerte en svært høy kostnad for klubbens lille økonomi.

Faktisk var den årlige kostnaden for plattformen/tjenesten $252,00 -ca. NOK 2660,- som også ble lagt til kostnadene for hosting på Domeneshop-serveren.

Videre var det på Foursquare ikke tillatt å bruke det originale domenenavnet www.scanmarklubben.com men dette måtte nødvendigvis ende med .foursquare.com (derfor www.scanmarklubben.foursquare.com) som ikke er estetisk/profesjonelt pent.

Med styrendring og vedtak som ble tatt etter årsmøtet 2023, ble oppgaven med å administrere nettsiden overlatt til Ivo Stornaiuolo.

Ivo foreslo umiddelbart en svært økonomisk fordelaktig løsning som besto i å migrere hostingen av scanmarklubben.com-domenet til et anerkjent italiensk hostingselskap, Aruba.it og bruke den gratis WordPress-plattformen i kombinasjon med Elementor-nettstedsbyggeren (i dette tilfellet i den gratis versjon).

Ivo har allerede brukt løsningen beskrevet ettersom han var og fortsatt administrerer nettsidene til italienske og norske selskaper.

Den årlige kostnaden for nettstedet er €67,00 -eller omtrent 765 kroner.

Klubben har dermed spart godt over 70 % sammenlignet med tidligere år.

NB: som tidligere skjedde med Kjetil, fortsetter arbeidet med å lage siden, innholdet, forvaltningen, vedlikeholdet osv. å utføres gratis takket være bidrag fra Ivo.

Siden har en grafisk layout veldig lik den forrige, med klubblogoen redesignet i høydefinisjon, farger og stil typisk for klubben.

Den tilpasser seg også automatisk til alle typer mobilenheter.

En mer nøyaktig beskrivelse av fordelene ved å melde seg inn i klubben er lagt inn i seksjonen «Om oss».

I seksjonen «Nyheter» er det klubbens aktiviteter i henhold til hendelsene i kronologisk rekkefølge.

Seksjonen «Teknisk informasjon» er alltid til stede med underkategorier delt inn etter emne.

Vipps-nummeret er også lagt inn på «Kontakter»-siden for alle som ønsker å betale for klubbmedlemskap på denne måten.

Mye nytt innhold og oppdateringer vil bli rullet ut over tid, så følg med!